Båtar på BonäsetBonäset
c/o Isaksson
Krutvaktargränd 24
831 38 Östersund

Uppdaterad:
2014-12-21

 

Förord

Det finns en mycket kort tid under året, då jag älskar Vattudalen lite mindre. Denna tid är nu, senhösten, början på vintern.
Ett tunt vitt täcke på marken, och där ligger den, svart, glänsande, lite ondskefull. Men om några veckor är det is på sjön och då kommer känslorna åter för denna mäktiga däld.
Sommaren 2014 minns man med” värme”. Sjölivet blomstrade som aldrig förr. Det var inte ovanligt att 10-12 fritidsbåtar passerade förbi Bunäse under helgdagarna. Somliga sökte fiskelyckan, andra hade avkoppling och rekreation som mål, oavsett syftet finns det knappast något mer rofyllt än en dag på sjön.
På Bunäse har man verkligen fått smak på båtlivet. Jag räknar idag till 7-8 större båtar, 1 husbåt, 1 flotte, samt ett okänt antal småbåtar, alla med hemmahamnar i byn. Två nytillkomna större, ruffade båtar platsar sen i somras i ”Bunäsets Marina”. Med tanke på antalet boende i byn är detta helt fantastiskt. En av de större båtarna, M/S Gäddede fyller 100 i år. Vi vill därför delge er lite av hennes historia.
God Jul till Er alla i byn och grannbyarna/Iris Löwenring

 
 
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
 

 

 
     
     
     
      

Tillbaka till första sidan

 

© 2007, Bonäset
Webmaster: Roger Isaksson